Echteld - Heuvel- en Rivierenroute (67 of 50 km)

foto Deze route (67 of 50 km), die wij op 27 april 2008 hebben gefietst, is een combinatie van fietsen door heuvels en bossen en over de dijken van de Neder-Rijn en Waal in de Oost Betuwe. Twee totaal verschillende landschappen, zo dicht bij elkaar. Een mooie route die zeer afwisselend is.

Wij zijn gestart in Echteld in de Betuwe. Over landelijke wegen richting Lienden en daar de dijk op richting de pont in Ingen naar Elst over de Neder-Rijn. Maar eerste hebben we nog wat gedronken in de theetuin “De Bontewaterkant”. Echt de moeite waard om hier even een rustpauze in te lassen.

Over de pont direct na Elst gaan we de bossen en heuvel over een mooi, wel smal, fietspad. Bij Veenendaal gaan we via binnenwegen richting Rhenen. Na een paar kilometer komen we een dagrecreatiegebied met diverse bankjes tegen. Een mooi aangelegd parkachtig gebied met diverse bankjes. Verder gaat het richting Rhenen. Hier fietsen we onder langs de heuvels, vlak langs het water. We fietsen om de Grebbeberg heen en komen uit op de dijk.

De dijk wordt een tijdje gevolgd om uit te komen bij de pont Wageningen-Opheusden. We steken over en boven aan de dijk kunt u kiezen voor de verkorte route. Dan moet u rechts de dijk volgen. De verkorte route is 17 km korter.
Wij zijn echter links gegaan en hebben de lange route gefietst. We komen hier veel boomkwekerijen tegen en na Dodewaard bereikenwe de Waaldijk. Deze wordt lange tijd gevolgd met mooie vergezichten over de rivier de Waal. In het dorpje IJzendoorn verlaten we de dijk en rijden weer richting ons startpunt in Echteld.

Deze route en nog veel meer wandel- en fietsroutes kunt u terug vinden op de website fietsen en wandelen Foto kaart.